Människoträning

januari 13, 2019 0 av bum

Förutom att träna med min hund försöker jag även att träna själv också. Som hundägare går en stor del av ens tid åt till att aktivera sin hund, speciellt om man är ensam om att ta hand om den. Därför kan andra intressen lätt komma i kläm eller vad man ska säga.

Det är svårt att ta sig ut på ett träningspass utan att känna att man borde ta med hunden. Visserligen kan det vara roligt att till exempel ta en springrunda tillsammans med Garbo, men jag kan verkligen sakna att bara springa själv och lyssna på min träningsspellista i hörlurarna också.

Man som joggar

Så nu har jag faktiskt börjat ta mig ut utan hund för att jogga två gånger i veckan och det känns jätteskönt! Det är länge sedan jag tränat löpning och det går ju väldigt tungt i början innan man jobbat upp konditionen. Dock tycker jag att det snabbt känns lättare och för mig är det viktigaste att ha bra musik som peppar mig på vägen och att börja med korta pass så att man säkert orkar hela vägen.

Det jag gillar mest med att springa är enkelheten. Behöver bara ett par bra skor i princip och sedan kan träningspasset starta direkt när jag kliver utanför dörren – effektivt! Nu springer jag en runda på 5 kilometer och målet är att orka 1 mil och sedan arbeta på att förbättra tiden. Är verkligen ingen elitidrottare på något sätt men kunde förut springa milen på 50 minuter vilket kändes mycket bra, så det skulle jag säga är det slutliga målet med min löpträning. Viktigast är förstås att njuta på vägen dit! Men att sätta upp mål och delmål är motiverande och nyttigt för att se framstegen man gör tycker jag!