En ny träningsform

januari 2, 2019 0 av bum

Det är verkligen dags för en uppdatering här! Jag och Garbo har det bara bra och tiden bara flyger förbi och jag glömmer helt bort att jag har en blogg ibland. Kan i alla fall berätta att jag börjat träna med klicker tillsammans med Garbo vilket är väldigt kul. Ibland behöver man liksom lite omväxling för att hålla motivationen uppe, själv tycker jag det är extra viktigt under vintern när det mesta är lite mer motigt helt enkelt.

Bordercollie vinter

Det var lätt att komma igång med klickerträningen. Det behövs inte en massa prylar eller så. Köpte bara en klicker som kostade 60 kr och ser till att ta med mig hundgodis i jackfickan när vi ska ut och träna.

För de som inte vet så går klickerträningen ut på att man belönar hundens önskade beteenden genom att klicka med klickern (och att ge godis för att förstärka den positiva effekten i början). Det fungerar eftersom att hunden belönas för det den gör rätt vilket blir en bra drivkraft till att fortsätta göra rätt. Man hör hur positivt det låter va?! Den här träningen verkar passa Garbo perfekt, hon är väldigt energisk och älskar att jobba. I början av träningen klickar man ofta för att hunden ska förstå vad det handlar om, samt ger godis för att förstärka den positiva upplevelsen för hunden. Allt eftersom kan man klicka mer sällan och ge mindre godis samt varva belöningen mellan godis, lek och gos. Men det är fortfarande väldigt viktigt att belöna hunden.

Vi ska fortsätta med klickerträningen varvat med våra vanliga promenader. Tycker det är ett lätt sätt att göra vardagen roligare för oss båda!